Pár otázek pro Štěpána Škracha

29.06.2009 17:19

Rozhodli jsme se zeptat pan Škracha na pár věci kolem zákulisí Bamboochi...

 

Zůstáváš nadálě ředitelem klubu? Jsou v plánu personální změny v oblasti

vedení? Jaké bude složení realizačního týmu na další ročník?

Ano jako prezident klubu zůstávám také ve funkci generálního manažera  a to zejména proto, že se na stranické schůzi nenašel protikandidát. Jelikož jsem byl až na drobnosti v minulém ročníku se svými kolegy spokojen zůstane vedení nezměněno. Viceprezident klubu a finanční ředitel Petr Konečný, sportovní manažer a ředitel komunikace s médii Václav Boček a odborným poradcem zůstává náš interní auditor David Činovec. To je základní statutární struktura.

Mnohé by zajímalo financováni uplynulé sezony, rozpočet výdaje na platy

a přestupy hráčů a podobně. Mohl by jsi tedy něco prozradit?

V prvé řadě odmítám spekulaci že bych klub tuneloval jak jsem se dočetl minulý týden v nejmenovaném bulvárním perodiku. Po skončení jarní sezony hospodaříme s menším shodkem zapříčiněným zejména nedoržením splatnosti ze strany našich partnerů. Nejedná se však o zásadní existenční částky. S dlužníky situaci řešíme. Jinak jen start každého hráče nás stojí 200kč bez ohledu na to ke kolika zápasům v dané sezoně nastoupil. Honzík Jedlička nás tak stál kupříkladu 200kč na jeden zápas. Dále jsou tu různá penalizace, údržba, poplatky a v neposlední řadě kapříci.

A rozpočet pro další sezonu?

Rozpočet pro následující sezonu není doposud definitivní a to vzhledem k tomu, že se odvíjí od sezony předcházející jenž ještě není zkalkulována. Nicméně startovné, které určuje psmf se pohybuje okolo 2500kč na sezonu. Ostatní záleží na kladném přístupu týmu k organizačním záležitostem. V následucí sezoně očekáváme nárust výdajů minimálně o 600kč neboť valná hromada odsouhlasila odměnu pro pískající hráče. Tento výdaj by však neměl ovlivnit výši příspěvků.

Nový hráči? Odchody?

Jak jsem již sdělil světovým medíím v tomto přestupovém období nebudeme aktivní. Zakládáme si především na udržení a rozvoji současného kádru, který z velké části pochází z naší juniorské líhně a s kterým se nám doposud daří. K nákupu posil bychom sáhli pouze v případě odchodu některého z našich svěřenců. Já ovšem pevně věřím, že na podzim budeme mít stejnou soupisku.

Na veřejnost pronikly zřejmě tajné informace, že ve středu se jedou

zařizovat nové dresy. Můžeš to potvrdit?

Vše záleží na postoji hráčů. Společná schůze odsouhlasila typ nových dresů a vyčíslila náklad na 800kč za kus. Způsob financování jsme však doposud neujasnili. Vzhledem k tomu, že nemáme sponzora a naše pokladnice je velmi malá a i tak poměrně prázdná je zapotřebí vybrat minimálně zásadní část nákladu na pořízení nové sady před jejím zakoupením. Nemáme totiž doposud příliš dobré zkušenosti s vyběrem hotovosti v několikanásobně nižší výši.

Budou se kupovat dresy navíc pro komerční využití?

Pokud tím máte na mysli zda bude uvolněno prázdné místo na drese pro reklamní účely našeho eventuálního sponzora tak zajisté. Každopádně v současné době zvažujeme zda novými dresy zaplníme i náš fanshop či zda raději vzhledem k ekonomické recesi necháme vytvořit levnější suvenýry.

Údajně se uvažuje o zřízení reklamního a marketingového oddělení a také

skupiny pro styk s fanoušky, hlavně tedy fanynkami. Co je na tom pravdy?

Tento projekt je v zásadě teprve v plenkách. Nicméně uvažujeme o větším zapojení Bamboocha City do světa businessu. Stejně jako jiní i my se budeme snažit získat strategického partnera, který přinese do klubu kapitál. Na oplátku se nabídneme k reklamnímu využítí takovému to sponzorovi. Nemám na mysli pouze obligádní reklamu na dresech, ale případně můžeme být k dispozici i k jinému využítí jako jsou sportovní akce či prezentace firmy. Sponzor si ke spolupráci může vybrat i pouze jednotlivé hráče. Styk s fanoušky bude mít na starosti výhradně ředitel komukace s médii. Jejich větší zapojení je pro nás prioritní. Zejména potom přilákat do našich fanouškovských řad i ženy a dívky  :-)

Jak vypadá situace okolo založení paralelního futsalového týmu?

Přihlášku jsme v termínu odeslali. Zájemců je ovšem opravdu celá řada a proto nám nezbývá než čekat na vyjádření psmf. V případě přijetí je zapotřebí uhradit startovné ve výši 2640kč. Až posléze by přišla na řadu soupiska a současná registrace hráčů. Tam ale nemáme problém. Zásadní je výzva psmf.

Hledá vedení sponzora?

Podivejte se pane redaktore pokud se byste se méně šťoural v nose a více mě poslouchal tak byste zaregistroval, že jsme již toto téma probírali.... :-)) (pozn. redaktora: idiot nejsem, rozhovor probíhal jen jednorázově přes email)

Planují se na léto tréninky či jiné akce?

Momentálně má Bamboocha v kalendáři jen jednu avšak o to zajímavější akci a tím je velmi prestižní  turnaj v Karaném, na který se chytáme v neděli 5.7. Jelikož se však velká část kádru omluvila vzhledem k únavě po náročném závěru sezony doplňujeme pro tento turnaj mužstvo o několik hráčů z juniorky. Vedení dále sleduje letní turnaje a pakliže by sestavilo pro některý z nich tým tak bychom se rádi zůčasnili ještě minimálně jednoho. O soustředění začneme jednat v červenci.

Seš teplej?

Asi jako ty...

 

 

 

 

  

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.